Periscope tuo henkilöbrändin iholle

Somekieli on aliarvostettua. Hashtageilla, emoji-kuvilla tai lyhenteillä pelaaminen ei ole lähellekään niin helppoa kuin luulisi. Twitteriä aikanaan opetellessani, tulivat mieleen yliopiston venäjänkielen tunnit. Verta, hikeä ja kyyneleitä. Niin, ja sen #picoftheday:n keksiminen arjen harmaasta massasta. Huoh. 

Henkilöbrändi on yritys, joka myy, markkinoi, viestii, kehittää, suunnittelee ja tuottaa. Haastavaa ei enää ole digitaalisten kanavien käyttö. Myös kiinnostavan sisällön tuottaminen on usein kiinni vain mielikuvituksesta. Vaikeinta on erottua massasta. Tällä hetkellä opiskelen kovassa nousussa olevan Periscope-sovelluksen (Twitterin live- videostriimaus –sovellus) saloja. Kyseessä on jokanaisen tai –miehen oma Iholla-sarja. Sovelluksesta osaavasti on kirjoittanut Someworksin Peetu Heikkinen. 

Koska koulusta ei enää valmistuta elinikäiseen virkaan, on oman osaamisen esilletuonti arvossaan. Suomessa tehdyn rekrytointitutkimuksen mukaan 81 % yrityksistä käyttää somea apuna rekrytoinnissa ja harrastavat nk. suorahakua. Työnantajat etenkin myynti-, markkinointi- ja viestintäaloilla haluavat työntekijöitä, joilla on hyvä maine, verkostoja ja sitä kautta vaikutusmahdollisuuksia. Jos et ole sydänkirurgi, lastentarhan opettaja tai toimi jossakin muussa nollaprosentin työttömyyslukua edustavassa ammatissa, niin rupeahan hommiin.

Abigail Keenan Unsplash
Periscope -livestriimaussovellus tuo henkilöbrändit arkiaskareineen lähelle. Kuva: Abigail Keenan/ Unsplash.

Osaamisen esilletuontiin tarvittavan brändin rakentaminen ei ole tähtitiedettä. Tarvitaan määrätietoisuutta, itsetuntemusta sekä jokin osaaminen/vahvuus. Henkilöbrändäystä pohtiessa kyselen itse usein: Mikä tekee brändistä unohtumattoman? Miksi joku on vastustamattoman hyvää seuraa? Kuinka karisma muutetaan menestykseksi? Mikä on suurin este vastustamattoman henkilöbrändin luomiselle?

Takaisin Periscopeen. Henkilöbrändi -maailmasta voisin vinkata pirteitä livestriimauksia paukuttelevasta someasiantuntijasta. Webinaari-kuningattarena tunnetun Kimra Lunan karisma koskettaa. Siniset hiukset, tatuoinnit ja muut ulkonäköön liittyvät seikat ovat vain osa valovoimaista ja monikanavaista kokonaisuutta. Minuun Kimrassa puree pirteys, aitous, lähestyttävyys sekä omalaatuinen viestintätyyli. Eikun Periscopea lataamaan! 

Mainokset

Tekijä: katikoivu

•Viestinnän asiantuntija, valmentaja, sparraaja, kirjoittaja, puhuja. •Lehtori, Lapin ammattikorkeakoulu/Matkailun koulutus- ja tutkimusinstituutti. •Talent Lapland – konseptin luoja.

2 vastausta artikkeliin “Periscope tuo henkilöbrändin iholle”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s